Andere energie.

Tijdens ‘isolatiegesprekken’ blijkt regelmatig dat de klant ook wat heeft gelezen of gehoord over zonne-energie en dat men tot de conclusie is gekomen dat dat nogal prijzig is en dat je vaak uitkomt op een ‘terugverdientijd’ van 7 Ó 15 jaar. Die 3 Ó 6 jaar van spouwmuurisolatie is dus een stuk aantrekkelijker.

Soms krijg ik de vraag: “Ik overweeg zonnepanelen op mijn dak te plaatsen. Wat vindt u daarvan?”
Het liefst stel ik dan eerst de vraag: "Is uw woning goed ge´soleerd?", want ik probeer me eerst een beeld te vormen van de huidige en de gewenste situatie. Zeker als men een oude cv-ketel in huis heeft en men heeft ook verbouwplannen, is het heel verstandig zich eerst goed te oriŰnteren.

Welke aspecten zouden we tijdens een adviesgesprek kunnen bespreken?
- Isolatie – daarvan hebt u e.e.a. kunnen lezen;
- Zonnepanelen – zelf uw stroom opwekken;
- Zonnecollectoren – met zonnewarmte uw water verwarmen en
- Lucht-water-warmtepompen – verwarming met een "omgekeerde airco" en een hoger rendement dan een gasketel.

De foto rechtsboven betreft een een woning in Haaksbergen uit 1977. Die woning wÓs matig ge´soleerd. In juni 2011 ben ik daar geweest, heb e.e.a. berekend en inmiddels is de woning nu veel beter ge´soleerd, liggen er zonnepanelen en collectoren op het dak (rechts). Door in te zoomen is het beter te zien.

Voor wie de laatste ontwikkelingen heeft gevolgd v.w.b. de energievoorziening, weet dat binnen 50 jaar het tekort aan gas en olie een enorm probleem kan vormen als niet op een andere wijze energie opgewekt gaat worden.

Op deze pagina leg ik uit waarom eerst isoleren verstandig is.

Zullen we samen uw situatie eens bekijken?
Rechtsboven vindt u mijn gegevens.

Terug naar de startpagina.